Начало | Новини | ХЕК ГОРНА АРДА РАЗДАДЕ НАГРАДИ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ПОЕТИЧНИЯ КОНКУРС „МОЯТ РОДЕН КРАЙ“ В АРДИНО

Новини

Новини

ХЕК ГОРНА АРДА РАЗДАДЕ НАГРАДИ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ПОЕТИЧНИЯ КОНКУРС „МОЯТ РОДЕН КРАЙ“ В АРДИНО

02.12.2016г.

На 2 декември за шеста поредна година „Хидроенергийна компания Горна Арда“ награди на празнична церемония учениците от община Ардино, които взеха участие в конкурса на компанията на тема: „Моят роден край“. Тази година надпреварата бе за написване на стихотворение, което да описва обичта на децата към родното им място. Въпреки трудната задача, учениците се справиха чудесно, като най-активни бяха най-малките поети.

Сред най-малките първото място бе отредено за Цветелина Узунова от с. Падина, второ - за Симона Георгиева от СУ „Васил Левски“ в град Ардино, а третото си поделиха Аслъ Хасан и Елица Карамфилова отново от СУ „Васил Левски“. При малко по-големите бяха отличени Ефе Байрям (I място) от СУ „Васил Левски“, Сечил Фейзулова (Ардино) и Джесика Илиева от с. Падина (II място), а почетната стълбичка допълни Вилияна Симова от СУ „Васил Левски“. При най-големите безапелационно първата награда спечели Митко Кисьов от Ардино, а среброто и бронза грабнаха Виктория Каранизамова и Рени Селимчаушева от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в с. Падина.

Победителите в конкурса бяха обявени на тържество в читалище „Родопска искра“ в град Ардино. Церемонията беше уважена от Бахар Реджебов, Началник на отдел „Образование, култура и спорт" в Община Ардино. След официалната част по традиция всички участници и гости имаха удоволствието да гледат постановката „Приказки с много песни все за личности известни“, представена от Драматично-куклен театър гр. Кърджали.

Впечатлено от ентусиазма на участниците и от милите им думи за родния край, журито раздаде награди за оригиналност и за млади таланти и отличи всички, които участваха в надпреварата.